Studie- en vragenboek voor staatsexamen oogheelkunde

17 januari 2020

Het oog als orgaan is een belangrijk zintuig dat bijdraagt om als persoon optimaal te functioneren in een goede mix van wonen en werken in het dagelijkse leven. Wanneer het oog niet meer juist of in het geheel niet meer functioneert, dan is men tenminste ten dele van de buitenwereld afgesloten en is er sprake van een optische isolering. De verschijnselen van anatomische en functionele veranderingen of ontstaan van tekortkomingen van onze ogen behoren tot het werkgebied van oogartsen en de oogheelkunde.

Studie- en vragenboek voor staatsexamen oogheelkunde

Augenheilkunde: Kurzlehrbuch

Ondanks dat het vak Oogheelkunde wordt gezien als een klein omsloten vakgebied, heeft dit inmiddels hypermoderne vakgebied een relatie met bijna alle medische disciplines. Dat maakt de oogheelkunde zo extra aantrekkelijk om daarin te studeren en in te werken. Voor de student met weinig tijd om alle aspecten van het vak uitvoerig te bestuderen is een studieboek beschikbaar waarin alle lesstof op compacte wijze is behandeld.

Studie- en vragenboek voor staatsexamen oogheelkunde - 2 Studie- en vragenboek voor staatsexamen oogheelkunde - 3 Studie- en vragenboek voor staatsexamen oogheelkunde - 4

Door de wijze van bespreking van de onderwerpen door de auteur is de inhoud ook geschikt voor toepassing door gevestigde oogartsen om zich weer op de hoogte te brengen van behandeling van moderne ontwikkelingen in het vakgebied. Alle studieonderwerpen zijn afgesloten met een samenvatting. Vragen over de behandelde onderwerpen zijn in een speciaal gedeelte opgenomen, dat afsluit met de antwoorden, een sectie kleurenfoto’s en een trefwoordenregister. Een goede referentiebron voor de oogarts.

ISBN 978-3-437-41326-1, “Augenheilkunde: Kurzlehrbuch”, Roland Liebsch, Urban & Fischer Verlag, 1999, 386 pagina’s.


Gerelateerde artikelen