Surrealistische 2D-kunst wordt 3D-kunstvoorstelling

15 september 2015

In 2011 vond in Galerie Ostendorff een overzichts- en verkoopexpositie plaats van kunstwerken van de Israelische kunstenaar Ido Shemi. Centraal stonden zijn nieuwste werken, waarin de 3D-lenticulaire beeldtechniek zorgt voor kunstzinnige en veelal spectaculaire driedimensionale beeldeffecten. Door de combinatie van ruimtelijk getekend perspectief en deze 3D-beeldtechniek zijn sterke en wisselende diepte-effecten te realiseren.

Surrealistische 2D-kunst wordt 3D-kunstvoorstelling

Ido Shemi's Art Work

Afhankelijk van de positie van de kijker ten opzichte van het kunstwerk zijn meerdere diepte-ervaringen mogelijk. Door het veelal extreme kleurgebruik en de gedetailleerde voorstellingen worden zijn nieuwe kunstwerken erg gewaardeerd en gekocht. In de eerste jaren van het gebruik en realiseren van zijn lenticulaire werken waren de oplagen beperkt tot 7 stuks per voorstelling. Van latere 3D-werken kwamen 75 stuks per ontwerp voor verkoop beschikbaar. De lenticulaire kunststof met verticale lenzen wordt aan de achterzijde met het ontwerp op een speciale wijze bedrukt. Aan de voorzijde is de voorstelling dan te zien door de lenswerking met 3D-effect.

Kunstenaar Ido Shemi werd geïnspireerd door de afbeeldingen op de 3D-kaarten, die tussen 1960 en 1970 in grote hoeveelheden op de markt waren. Zijn ontwerpen zijn vermakelijk en surrealistisch tegelijk. Bij de verkoopexpositie verscheen tevens een compacte catalogus met een beeld van zijn sculpturen, objecten, installaties, zijn kunstzinnige mozaïekwerken en zijn spel met repeterende beelden en natuurlijk de werken met de 3D-lenticulaire techniek. Meer info over de kunstenaar en zijn werk is beschikbaar bij Galerie Ostendorff.

Galerie Ostendorff, Prinzipalmarkt 11, D-48143 Münster, www.ostendorff.de.


Gerelateerde artikelen