Theorie en praktijk optica in omvangrijk studieboek

28 juli 2018

De jarenlange gebruikers van het studie- en referentieboek Optik van Eugene Hecht waarderen dit uitgekiende leerboek vooral door de complete behandeling van het vak Optica en een buitengewoon interessante en uitstekende didactische opzet. De van oorsprong Amerikaanse uitgave “Optics” heeft met de Duitstalige editie een 7e druk bereikt. Met de zevende druk heeft de uitgever de inhoud kunnen afstemmen op de nieuwste ontwikkelingen uit de optica en resultaten uit onderzoek en de praktijk. Er zijn ook nieuwe opgaven toegevoegd aan elk specifiek hoofdstuk.

Theorie en praktijk optica in omvangrijk studieboek

Optik

Het omvangrijke leerboek omvat de totale behandeling van alle aspecten van het ontstaan van het bijzondere vakgebied optica en een gedetailleerde behandeling van theorie en praktijk. De leerstof is verdeeld over 13 hoofdstukken en is afgesloten met twee theoretische behandelingen, te weten de buigingstheorie van Kirchhoff en de theorie van elektromagnetisme. Het boek behandelt op begrijpelijke wijze de mathematische achtergrond van een golfbeweging, uitvoerig de klassieke en moderne methoden in de optica en maakt melding van innovatieve en grote ontwikkelingen bij de laser, glasvezels, holografie, Fourier-optica en de niet-lineaire optica.

Theorie en praktijk optica in omvangrijk studieboek - 2 Theorie en praktijk optica in omvangrijk studieboek - 3 Theorie en praktijk optica in omvangrijk studieboek - 4
Sir Isaac Newton droeg bij aan de verrijking van onze huidige kennis over optica en fotonica.

De auteur stelt zich daarbij tot doel de inhoud van de optica zo helder mogelijk over te brengen om daarmee het omvangrijke vak optica zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor docenten, studenten en andere gebruikers van dit leerboek. Het verklaren van een samenhang tussen de verschillende aspecten en deelgebieden in de optica is daarbij voor de auteur en de uitgever natuurlijk de grootste uitdaging geweest, die zeker geslaagd is te noemen en is er tevens een vraagbaak ontstaan.


Gerelateerde artikelen