Tijdschrift BranD laat lezer genieten van beeldbeweging

17 juli 2020

Nummer 47 van het tijdschrift BranD, een uitgave voor ontwerpers, reclamemakers en mooiedingenliefhebbers, laat lezers actief genieten van de mogelijkheden om de titelpagina’s van tijdschriften er aantrekkelijk te laten uitzien. BranD is daarvoor namelijk verpakt in een verschuifbaar en wegneembaar kunststof omhulsel dat is bedrukt met een horizontaal rasterpatroon van zwarte strepen.

Tijdschrift BranD laat lezer genieten van beeldbeweging

BranD Issue 47 is uitgegeven in 2019 met als hoofdthema Look Forward.

Op de voor- en achterzijde van het tijdschrift heeft de ontwerper een aantal bij elkaar behorende voorstellingen op een bepaalde wijze met elkaar geïntegreerd in een streepjespatroon. De beide streepjespatronen zorgen bij het verschuiven van het omhulsel voor het ontstaan van een mini beweging in het beeld. Bij een langzame verschuiving ziet de kijker leuke herkenbare plaatjes.

Tijdschrift BranD laat lezer genieten van beeldbeweging - 2 Tijdschrift BranD laat lezer genieten van beeldbeweging - 3 Tijdschrift BranD laat lezer genieten van beeldbeweging - 4

Ook op de achterzijde is een streepjespatroon getekend dat bij beweging van het omhulsel de tekst “look forward 2020” laat zien om daarmee aan te geven dat het jaar 2020 er aan komt. Na het volledig verschuiven van het creatieve omhulsel komt de inhoud beschikbaar met een schat aan bijzondere en kleurrijke ontwerpen voor reclameuitingen en -campagnes. Het tijdschrift bevat voorts thema-artikelen over blauw, grijs, comics en grafische ontwerpen. Ook is er een artikel over bioscoopfilmaffiches.