Spelen met optische illusies brengt plezier en ervaring (1)

16 juli 2020

Optische illusies zijn beelden en vormen die de ogen en de hersenen misleiden of misleiden door het gebruik van kleuren, patronen of licht en schaduw. Soms lijkt het alsof je iets ziet dat in werkelijkheid heel anders is. Optische illusies worden veelal door wetenschappers toegepast om de werking van de ogen en de hersenen te bestuderen, maar ze zijn ook erg leuk om mee te experimenteren.

Spelen met optische illusies brengt plezier en ervaring (1)

50 Illusions d’Optique en 3D

Het Franse boek “Illusions d’Optique”, een volledige vertaling van de eerder uitgegeven Engelse publicatie “Optical Illusions” van auteurs Clive Gifford en Rob Ives, presenteert 50 adembenemende optische illusies om te ontcijferen, te maken of te bouwen en om mee te experimenteren. Ideale educatieve bronnen voor onderwijsdoelen, presentaties, demonstraties in workshops en voor inleidingen bij rondleidingen tijdens exposities van Zien, Waarneming en Illusies. (Wordt vervolgd).

Spelen met optische illusies brengt plezier en ervaring (1) - 2
Dubbelzinnige figuren; uit Illusions d’Optique.

ISBN 978-2-4080-0657-0, “Illusions d’Optique”, Clive Gifford en Rob Ives, Éditions Milan, 2018, 64 pagina’s met theorie en praktijk en 20 kartonnen kaarten met 50 uitdrukbare spelletjeskaarten en constructies.