Tijdschriften dragen bij aan het verspreiden van kennis

11 augustus 2022

Een exemplaar van het tijdschrift Metropole Ruhr (01-22) is toegevoegd aan de collectie vanwege het digitale portret, dat redelijk zichtbaar wordt op grotere kijkafstand of door de bijna gesloten ogen te kijken naar de afbeelding. Binnen de inhoud van het blad vindt de lezer essays over de opmars van de digitale beeldenwerelden.

Tijdschriften dragen bij aan het verspreiden van kennis

Doe ontdekkingen door het kopen van tijdschriften.

Iedereen heeft recht op vrije ontwikkeling van zijn persoonlijkheid. Een gelijke behandeling voor mannen en vrouwen en de ontwikkeling bij anders denkenden staat centraal bij vele personen en organisaties. Alle begrippen rondom deze rechten zijn behandeld in het tijdschrift bpb: Informationen (342). De ontwerper van de titelpagina koos voor een optische illusie.

Tijdschriften dragen bij aan het verspreiden van kennis - 2 Tijdschriften dragen bij aan het verspreiden van kennis - 3 Tijdschriften dragen bij aan het verspreiden van kennis - 4

Een forse selectie uit de grote hoeveelheid ontdekkingen van de wetenschap zijn besproken in de speciale verzameluitgave onder de titel Ontdek (4-2022). Een geweldige inhoud om op een compacte wijze kennis te maken met de resultaten van geweldige ontdekkingen en vondsten door vrouwen en mannen die de wereld veranderden. De inhoud geeft velen inspiratie om meer van bepaalde onderwerpen te willen weten en draagt bij aan verzamelde kennis over bepaalde personen of ontdekkingen bij verzamelaars van thematische postzegelcollecties.

Naast informatie over de reeds afgebeelde personen vindt de lezer informatie over Fleming, Jenner, Marconi, Edison en Kepler en vele anderen. Classic Rock (303) bevat op de titelpagina het iconische ontwerp van een prisma waarop een lichtbundel is geprojecteerd. Het resultaat is verbluffend en was voor Isaac Newton de aanleiding om een verhandeling te schrijven over licht en lichtstraling. De band Pink Floyd koos dit als handelsbeeld.