Tijdschriften zorgen telkens voor aanvullende informatie

14 augustus 2022

Onze speuracties in boekwinkels, kiosken en in gelegenheden waar ook tijdschriften worden verkocht tijdens onze reis naar en in Engeland, hebben toch enig succes gebracht. Zo kwamen wij in het bezit van de juli-augustus 2022 uitgave van het Britse tijdschrift Britannica Magazine. In deze uitgave is er flink wat aandacht voor verschijningsvormen van optische illusies in de zin van geometrische vormen, rotatievormen, contrastvormen, bewegingsvormen en onmogelijke figuren.

Tijdschriften zorgen telkens voor aanvullende informatie

Britannica Magazine

Ook camouflage is aan de hand van voorbeelden uit de natuur en dagelijks leven behandeld in dit tijdschrift voor nieuwsgierige jeugd. Op het gratis verkrijgbare kunsttijdschrift Evolver Magazine (126) heeft de titelzijde een ontwerp voor een illusionistische belevenis bij de kijkers. Van dichtbij lijkt de afbeelding op een verzameling van willekeurig geplaatste driehoeken. Bij nadere beschouwing is er ook een verzameling te zien van kubussen. Een leuke aanvulling voor de themacollectie Illusies.

Tijdschriften zorgen telkens voor aanvullende informatie - 2 Tijdschriften zorgen telkens voor aanvullende informatie - 3 Tijdschriften zorgen telkens voor aanvullende informatie - 4

Een wel heel bijzonder ontwerp is afgebeeld op de titelpagina van abenteuer philosophie (nr. 168). Voor de vele liefhebbers van visuele en optische illusies een prachtige variant op het bekende ontwerp uit 1915 van de Deense psycholoog Rubin, bekend als de vaas van Edgar Rubin. Ook de inhoud van deze publicatie is een aanschaf de moeite waard.

De uitgave van Geo Lino Extra is een waardevolle uitbreiding van onze collectie met tijdschriften over wetenschap en techniek en vooral op het gebied van de medische wetenschap. In uitgave 78 is er veel aandacht voor de geschiedenis van de wetenschap in bijdragen over Jenner en Röntgen en over de ontwikkelingen en hoogtepunten in onze medische kennis.


Gerelateerde artikelen