Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (41b)

22 juli 2022

Het jaar 1987 staat ook bekend als het jaar van de start van het samenstellen en uitgeven van de nieuwsbrief Optische Fenomenen. Wij kochten een exemplaar van de 1987-publicatie voor onze zegelcollectie rondom de thema’s licht, optica, kleur en vooral om de baanbrekende ontdekkingen en studieboeken van Sir Isaac Newton (1642-1727).

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (41b)

Royal Mail Special Stamps of 1987

Alle gepresenteerde speciale series zijn uitvoerig toegelicht en voorzien van zeer interessante illustraties. De aanleiding om te kiezen voor een serie zegels over het leven en werk van Newton is zeker ontstaan door het feit dat zijn publicatie Principia Mathematica verscheen in 1687. “Deze publicatie was een van de meest glorieuze prestaties van een denker die, in de woorden van een eveneens grote wetenschapper, Albert Einstein, ‘voor ons staat, sterk, zeker en alleen’ en veel heeft betekend voor de ontwikkelingen in de wetenschap van licht en kleur en andere natuurfenomenen".

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (41b) - 2 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (41b) - 3 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (41b) - 4
De resultaten van werken van Britse architecten. De zegels zijn ontworpen door het ontwerpburo Minale Tattersfield en gedrukt door Harrison & Sons Ltd. Ze waren beschikbaar op 12 mei 1987.

In de vroegere uurtjes van eerste kerstdag in het jaar 1642, werd in het kleine gehucht Woolsthorpe in Lincolnshire, een van de grootste wetenschappelijke genieën die de wereld ooit heeft gekend, geboren. Over de keuze van de afbeeldingen vindt de lezer een uitgebreide verklaring van de ontwerpster met specifieke aandacht voor zijn verhandelingen in een ander beroemd werk: Opticks. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen