Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (41c)

23 juli 2022

De tweede serie die wij bespreken en tonen bevat afbeeldingen van moderne architectuur, ontworpen door bekende Britse architecten Richard Rogers, Norman Foster, James Stirling en Denys Lasdun. Vele voorbeelden van succesvolle projecten zijn besproken, zoals bouwwerken in Ipswich, Parijs, Stuttgart en Luxemburg.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (41c)

Royal Mail Special Stamps of 1987

“De vier mannen wiens werk hier wordt getoond, hebben niet alleen het straatbeeld in het binnen- en buitenland verrijkt, maar hebben ook door hun ideeën, schetsen en overtuigingen een diepgaande invloed uitgeoefend op het architectonisch denken, maar ook op de praktijk in het algemeen. We spreken over onder andere de bouwwerken van het Pompidou Centrum, een aanbouw voor de Staatsgalerie Stuttgart, het Willis, Faber en Dumas bouwwerk in Ipswich en het kantoorgebouw van de Europese Investeringsbank in Luxemburg op het Kirchberg plateau gebouwd.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (41c) - 2 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (41c) - 3 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (41c) - 4
Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de organisatie The St. John Ambulance Brigade werd de serie van vier postzegelszegels ontworpen door Debbie Cook, gedrukt door The House of Questa en uitgegeven op 16 juni 1987.

Ook is er nog aandacht voor andere spectaculaire bouwwerken elders op de wereld. De zegels zijn ontworpen door de Britse ontwerper Brian Tattersfield. Met de derde uitgekozen serie postzegels eert de Royal Mail de oprichting en werkzaamheden van de organisatie bekend als “The St. John Ambulance Brigade”. De oprichters van de ‘moeder-organisatie’ koos voor het ontwerp van het logo voor het gebruik van het Maltezer kruis.


Gerelateerde artikelen