Veilingteam Breker verrast professionele verzamelaars

24 oktober 2020

De Herfstveiling op 30 en 31 oktober 2020 van het internationaal bekende veilinghuis Auction Team Köln biedt een waardevolle schat van 606 stukken ter veiling aan. In de bijbehorende en beschikbare catalogus zijn de veilingstukken uitgebreid beschreven en op overzichtelijke wijze afgebeeld. De zeer dikke catalogus bevat stukken uit verschillende verzamelgebieden en verzamelthema’s uit een periode van 200 jaar wetenschap, technologie en mechanische kunstobjecten.

Veilingteam Breker verrast professionele verzamelaars

Herfstveiling op 30 en 31 oktober 2020 Auction Team Köln

Door de extreme hoeveelheid aan aangeboden stukken is de veiling verdeeld over twee dagen met op vrijdag de veiling van mechanische muziekapparaten, antieke mechanische speelgoederen en bijbehorend klein speelgoed. Op zaterdag staan op het programma kantoorapparatuur en -artikelen en prachtige stukken uit wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen met een geweldige diversiteit aan onderwerpen en thema’s.

Volgens de veilingmeester is er een topstuk in de vorm van een tafelmodel in een schaal 1:35 van een ESA origineel studiemodel van het “Hermes-ruimtestation”, dat echter als prestige project nooit werd gerealiseerd voor de geplande lancering in 1998. De catalogus geeft de geschatte opbrengst liggend tussen de € 20.000 en € 40.000. Voorts geeft een persbericht voorbeelden uit het aanbod, zoals een demonstratiemodel van een planetariumklok in relatie tot de rotaties van de aarde en maan, een “antieke” Apple III-computer uit 1980, een aantal stereofotocamera’s uit rond 1880, een thaumatroop en een praxinoscoop ook uit een periode rond 1880.

Veilingteam Breker verrast professionele verzamelaars - 2 Veilingteam Breker verrast professionele verzamelaars - 3

Alle stukken kunnen vooraf worden beoordeeld in de ruimten van het veilinghuis. Een afspraak daarvoor moet wel worden gemaakt. Alle opbrengsten van de veiling staan vermeld in de volgende catalogus. Kijk voor aanvullende informatie over de beide veilingdagen op de website van het veilinghuis. Op beide afbeeldingen uit de catalogus is enerzijds een gedetailleerd beeld gegeven van een aantrekkelijke theodoliet met een bijbehorend hulpapparaat uit het werkgebied van landmeetkundige activiteiten en op de tweede afbeelding zijn apparaten uit een periode van draadgebonden telegrafie weergegeven. Zo werd veilingstuk 392 als Morse-telegraafapparaat bij Hasler in Zwitserland gefabriceerd en is nu beschikbaar voor verzamelaars en musea.

Auction Team Köln e.K., Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen (Godorf), www.Breker.com.