Vier de Internationale Dag van het Licht op 16 mei 2023

25 april 2023

Op initiatief van UNESCO is 16 mei van elk jaar uitgeroepen als de Internationale Dag van het Licht, om aandacht te geven aan de belangrijke rol van licht in cultuur, wetenschap, geneeskunde, communicatie, kunst, duurzaamheid en energie. Over de hele wereld organiseren instituten, bedrijven, organisaties, musea en universiteiten speciale activiteiten die alles met licht te maken hebben.

Vier de Internationale Dag van het Licht op 16 mei 2023

UNESCO heeft 16 mei van elk jaar uitgeroepen als de Dag van het Licht.

Op die datum werd in het jaar 1960 de eerste succesvolle werking van de laser door natuurkundige en ingenieur Theodore Maiman gedemonstreerd. De laser is een perfect voorbeeld van hoe een wetenschappelijke ontdekking revolutionaire voordelen voor de samenleving heeft opgeleverd in communicatie, beeld- en geluidstechnieken, gezondheidszorg en op vele andere vlakken.

Vier de Internationale Dag van het Licht op 16 mei 2023 - 2 Vier de Internationale Dag van het Licht op 16 mei 2023 - 3 Vier de Internationale Dag van het Licht op 16 mei 2023 - 4

De Internationale Dag van het Licht beperkt zich niet alleen tot aandacht voor ontwikkelingen in lasers en in de wetenschap. Het omvat ook aspecten van kunst, cultuur, vermaak - licht is namelijk overal aanwezig! Licht is een vorm van elektromagnetische straling die voorkomt in het spectrum van vele verschijningsvormen van stralingen die zich in golven door de ruimte bewegen. Het zichtbare gedeelte van straling in het elektromagnetische spectrum bevindt zich tussen de golflengten van 380 tot 780 nm.