Visualiseren van een driedimensionaal beeld

9 januari 2016

Met het gloednieuwe boek “Enhanced Visualization” heeft de bezitter één van de beste referentiebronnen om kennis te maken met de modernste technieken en technologieën en de beste programma’s voor de computer om driedimensionale beelden en ruimten te realiseren. Met dit boek krijgt de lezer bovendien een frisse kijk en informatie over de mogelijkheden de 3D-wereld te creëren vanuit actieve en interactieve software. Daarbij behandelt de auteur eveneens een aantal bestaande en nog goed functionerende methoden.

Visualiseren van een driedimensionaal beeld

Enhanced Visualization

In een aantal korte inleidingen kijkt hij terug in de historie van het platte beeld naar het ruimtelijk beeld, bespreekt dan enige praktische aspecten van ons visuele systeem, om daarna verder te gaan met de achtergronden van creatieve 3D display technieken, zoals die met de lenticulaire en stereoscopische methode. Ook is er aandacht voor 3D-effecten in 2D-beelden en het gebruik van holle spiegels om de illusie van een 3D-effect te veroorzaken.

Het verschil en het functioneren van het platte, bolle en cilindrische scherm is gedetailleerd behandeld vanuit de theorie naar de praktijk. Indrukwekkend tijdens beurspresentaties is het principe van de laser 3D-display show, waarbij personen kunstmatige 3D-beelden te zien krijgen. Een uitstekend studieboek voor studenten en deskundigen uit het 3D-vakgebied.

ISBN 978 0 471 78629 0, “Enhanced Visualization”, Barry G. Blundell, Wiley-Interscience, 2007, 425 pagina’s.