Wetenschap en techniek centraal in kleurpublicatie

28 mei 2012

Ter gelegenheid van 30 jaar verschijnen van het tijdschrift Phänomen Farbe heeft de uitgever een interessante verzameling samengesteld van informatieve artikelen verschenen in dit tijdschrift in de periode 2007-2011. In elke uitgave vindt de lezer een schat aan actuele informatie, feiten en resultaten uit wetenschappelijk onderzoek en vooral veel voorbeelden uit de wereld van kleur, kleursystemen en kleurgebruik.

Wetenschap en techniek centraal in kleurpublicatie

In de bundel artikelen over kleur en kleurgebruik geven kleurdeskundigen hun visie en ervaringen door over de theorie en de praktijk van kleur. De keuze van de onderwerpen staat borg voor een geweldig leerzaam document voor beginners en gevorderden in de kleurenleer en kleuradviezen.

Van meerdere auteurs zijn meerdere bijdragen weergegeven. Ook specifieke artikelen over de resultaten van onderzoek bij bedrijven en instituten informeren de lezers over het beleven en gebruiken van kleur en kleurcombinaties. In meerdere artikelen geven de auteurs gedetailleerde informatie over de geschiedenis van een aantal kleursystemen en beginselen van kleurenleer van verschillende wetenschappers, onderzoekers en kunstenaars. Ook is er aandacht voor onderscheidingen en eervolle vermeldingen op het vlak van kleur en kleurtoepassingen en zijn er een educatieve benaderingen door diverse artikelen.

De inhoud van deze publicatie en de vele literatuurverwijzingen zorgen dat het boek waardevol is voor elke kleurdeskundige en voor docenten en studenten kleurenleer.

ISBN 978-3-00-036547-8, “Farbe - Autoren - Themen”, Friedr. M. Albert, Verlag Phänomen, 2011,
205 pagina’s

Voor meer informatie kunt u terecht op www.colour-europe.de


Gerelateerde artikelen