Wetenschappelijk inzicht in prestaties Albert Einstein (2)

16 december 2021

De mens Albert Einstein wordt nogal eens neergezet als een wetenschappelijke eenling, een avontuurlijk genie dat ons begrip van onze wereld veranderde. Regelmatig zijn er pogingen ondernomen om het werk van Einstein te ondermijnen of te bagitaliseren. In 1921 ontving hij wel de Nobelprijs voor de Natuurkunde voor zijn verdiensten voor de theoretische natuurkunde, en met name voor zijn ontdekking van de wet van het foto-elektrisch effect.

Wetenschappelijk inzicht in prestaties Albert Einstein (2)

Einstein

In het boek is er aandacht voor het werk van vele andere wetenschappers in een relatie tot verhandelingen en veronderstellingen van Einstein. Elk onderwerp is duidelijk en beknopt uitgelegd op één bladzijde en voorzien van een prachtige illustratie.

Wetenschappelijk inzicht in prestaties Albert Einstein (2) - 2 Wetenschappelijk inzicht in prestaties Albert Einstein (2) - 3 Wetenschappelijk inzicht in prestaties Albert Einstein (2) - 4
Postadministraties over de gehele wereld hebben een grote schat aan postzegels en postzegelblokken laten ontwerpen over het leven en het werk van Einstein.

Daarnaast staat de “flits” met de basis voor het zijn idee gevangen in één zin en de “gedachte” met aandacht voor de strekking en consequenties van het onderwerp. Ook dit boek bevat zeven thema’s rondom Einsteins werk. Het zijn de thema’s materie, kwantumavonturen, speciale relativiteitstheorie, Einstein & de wereld, kwantumstrijd, algemene relativiteitstheorie en Einsteins universum. Het boek sluit af met een literatuuroverzicht en een trefwoordenregister.

ISBN 978-90-8998-901-7, “Einstein”, Brian Clegg, Librero, 2017, 160 pagina’s.


Gerelateerde artikelen