Wetenschappelijke kennis in metaforische illustraties (1)

13 december 2021

Het rijk geïllustreerde compacte informatieve boek “Wetenschappelijke theorieën” bespreekt een selectie van 50 als lastig te begrijpen wetenschappelijke theorieën, ontdekkingen en uitvindingen in een gemakkelijk te begrijpen taal.

Wetenschappelijke kennis in metaforische illustraties (1)

Wetenschappelijke theorieën

Onder redactie van Paul Parsons werden deskundigen uitgedaagd om alle jargon in beschikbare teksten in vakboeken, wetenschappelijke artikelen en verhandelingen achterwege te laten en in een heldere taal binnen een leestijd van slechts een halve minuut de meest complexe theorieën en achtergronden van de 50 belangrijkste en meest intrigerende theorieën uit de wetenschap uit te leggen.

In niet meer dan 2 bladzijden, 300 woorden en een fascinerende illustratie per onderwerp geeft de inhoud van dit boek de lezer een unieke kans om kennis van de slimste wetenschappers eigen te maken, om daarmee inzicht te krijgen in de grootste geheimen van ons universum. De presentaties van de 50 geselecteerde belangrijkste inzichten en stellingen uit de geschiedenis van de wetenschap zijn verdeeld in de thema’s: De macrokosmos, De microkosmos, Evolutie van de mens, Lichaam en geest, Planeet Aarde, Het universum en De kennis.

Na een voorwoord door Martin Rees treft de lezer een interessante en uitgebreide inleiding van de redacteur aan, waarin hij aan de hand van trefwoorden een schets geeft van wat hij verstaat onder wetenschappelijke theorie. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-90-8998-907-9, “Wetenschappelijke theorieën”, Paul Parsons, Librero, 2017, 160 pagina’s.


Gerelateerde artikelen