Wetenschappelijk inzicht in prestaties Albert Einstein (1)

15 december 2021

Met de inhoud van het boek “Einstein” is het voor lezers mogelijk om op bijzondere en speelse wijze kennis te maken met de vele wetenschappelijke prestaties van Albert Einstein, een icoon uit de natuurwetenschap. Een schat aan revolutionaire feiten en gebeurtenissen zijn op een fascinerende manier in woord en beeld uitgewerkt.

Wetenschappelijk inzicht in prestaties Albert Einstein (1)

Einstein

Van bijzondere waarde zijn tevens de groot formaat afbeeldingen, die als collages van foto’s, tekeningen en symbolen direct de inhoud van het specifieke thema weergeven. Van het atoom tot de atoombom krijgt de lezer in vijftig heldere uiteenzettingen inzicht in zijn werk, leven en nalatenschap - in een aan de lichtsnelheid grenzend tempo. Albert Einstein was een ongeëvenaard wetenschappelijk genie en zijn ideeën en theorieën waren revolutionair.

Albert Einstein was naast een briljante natuurkundige en Nobelprijswinnaar een actieve strijder voor mensenrechten, politiek activist en soms een typische verschijning van een “gekke professor”. We zijn nog steeds gefascineerd door de man van de beroemde vergelijking E = m c². Onder de redactie van Brian Clegg schreven deskundigen bijdragen voor dit mooie en informatieve boek over zijn invloeden op de natuurwetenschap, over zijn leven en zijn soms merkwaardige theorieën. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-90-8998-901-7, “Einstein”, Brian Clegg, Librero, 2017, 160 pagina’s.


Gerelateerde artikelen