WOM-Museum voor illusies biedt een interactief verblijf (1)

16 november 2023

In het unieke industriële complex Tour & Taxis in Brussel is een museum voor optische en visuele illusies en andere visuele, verrassende en verbazingwekkende fenomenen onder de naam WOM gevestigd. WOM staat voor World of Mind en heeft de beschikking over een vloeroppervlakte van 1500 m². Op de foto is zichtbaar dat er sprake is van een heel grote expositie.

WOM-Museum voor illusies biedt een interactief verblijf (1)

WOM in Tour & Taxis Brussel

Het voormalige logistieke platform van Tour & Taxis uit de vroege jaren van de 20e eeuw bestaat uit gebouwen met hoge architectonische kwaliteit: het Koninklijk Pakhuis, de Sheds, het Hôtel des Douanes, het Hôtel de la Poste en Gare Maritime zijn stuk voor stuk unieke erfgoedparels.

Dit patrimonium kreeg met respect voor historische waarde en betekenis met oog voor authenticiteit een nieuwe eigentijdse invulling met tentoonstellingen, kantoren, evenementen, winkels, restaurants, café’s, showruimten, beurzen, vieringen, muziek, voorstellingen, vergadering en concerten.

WOM-Museum voor illusies biedt een interactief verblijf (1) - 2 WOM-Museum voor illusies biedt een interactief verblijf (1) - 3
Achter de deuren en in meerdere andere ruimten van het industriële gebouw zien en ontdekken de bezoekers de werelden van zien en waarnemen.

De locatie sluit aan op een toeristisch parcours tussen het historische stadscentrum (Grote Markt, Manneken Pis, Beurs) en andere grote bezienswaardigheden zoals het Atomium. Het Tour & Taxis-complex is in de nabije toekomst ook de plaats voor het nieuwe kunstmuseum voor moderne en hedendaagse kunst. (Wordt vervolgd).

WOM in Tour & Taxis Brussel, Tour & Taxis, shed 4bis, Picardstraat 13 of Havenlaan 86 c, B-1000 Brussel, www.worldofmind.be.