Aandacht voor gezond zien en waarnemen in tijdschrift (1)

12 augustus 2020

In onze uitgave OF 397 maakten wij al melding van het bestaan van het informatieve en verenigingstijdschrift AugenBlick, samengesteld en uitgegeven door de Duitse “Vereniging voor Gezonde Waarneming”. Deze vereniging is in Nederland onder andere vergelijkbaar met de Oogvereniging. De inhoud van dit voor ons eerste nummer van AugenBlick (nr.28 van 02-2020) is zo interessant, leerzaam, informatief en adviserend, dat wij direct nog vier extra uitgaven besteld en tevens ontvangen hebben.

Aandacht voor gezond zien en waarnemen in tijdschrift (1)

Verein für Gesundes Sehen e.V. - Augenblick

Uit een aantal van 27 eerder verschenen uitgaven kozen wij de nummer 21 t/m 24 en hebben bewust gekozen voor uitgaven, die direct passen in onze OF-tijdschriftencollecties Kleur, Kunst en Visuele Illusies. In AugenBlick 21 staat kleur centraal in de meest voorkomende natuurlijke vormen, in kunstmatige vormen en in toepassingen voor verschillende doeleinden.

Aandacht voor gezond zien en waarnemen in tijdschrift (1) - 2 Aandacht voor gezond zien en waarnemen in tijdschrift (1) - 3

In meerdere artikelen gaan deskundigen in op onder andere de grondbeginselen van onze kleurentheorie, het waarnemen van kleuren en het gebruik van kleur therapeutische toepassingen. Zeer interessant is de inhoud van het artikel “De fysica van kleuren”, waarin met een frisse kijk de bijdragen van Newton en Goethe in beeld zijn gebracht. (Wordt vervolgd).