Thematische publicaties bij Natuurkundige Vereniging (1)

10 augustus 2020

De publicatie “Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde” is het maandelijkse tijdschrift voor leden van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging en voor andere personen binnen de Nederlandstalige natuurkundige gemeenschap. In de afgelopen jaren bracht de NNV thematische publicaties uit binnen de maandelijkse frequentie van het tijdschrift. Wij beschikken over drie prachtige uitgaven met unieke informatie en wetenswaardigheden over de gekozen thema’s Licht, ’t Vrije veld en Kunst.

Thematische publicaties bij Natuurkundige Vereniging (1)

Nederlandse Natuurkundige Vereniging - NNV

De leden van de NNV mogen terecht trots zijn op deze mooie publicaties, die met veel zorg en toewijding tot stand zijn gekomen. De uitgave Licht verscheen in 2015, door de Verenigde Naties uitgeroepen als het internationaal jaar van het licht. Deze special en de andere twee speciale uitgaven zijn natuurlijk ook interessant voor iedereen met belangstelling voor natuurverschijnselen in een relatie tot zien en waarnemen en voor het kijken naar en het begrijpen van kunst en kunstvormen.

Thematische publicaties bij Natuurkundige Vereniging (1) - 2

Maar eerst geven wij de lezers een beeld van de inhoud van de uitgave Licht. In het gewone dagelijks leven zijn de fenomenen licht en kleur een vanzelfsprekendheid. Ze zijn er gewoon! Helaas kan niet iedereen genieten van deze schijnbaar eenvoudige natuurverschijnselen. De mens heeft daar namelijk een optimaal werkend waarnemingssysteem voor nodig dat zich in de loop van de evolutie gevormd heeft vanaf het oog tot en met de visuele cortex in ons brein. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen