Thematische publicaties bij Natuurkundige Vereniging (2)

11 augustus 2020

Natuurlijk maken onze lezers zich geen zorgen over het functioneren van dit systeem van waarneming van de ruimte, objecten en omgeving waarin wij ons bevinden, zodra we onze ogen “openen”. Toch maken we ons wel zorgen indien wij minder goed waarnemen, of wanneer het licht in ons oog hinder geeft, of dat er dubbele beelden worden gezien en zeker wanneer één of meerdere oogziekten zijn gediagnostiseerd.

Thematische publicaties bij Natuurkundige Vereniging (2)

Nederlandse Natuurkundige Vereniging - NNV

Wanneer dat alles niet van toepassing is kunnen we volop genieten van licht en ons verdiepen in de opgebouwde historische en moderne kennis en ervaring in het vakgebied licht en optica. De uitgave licht biedt een schat aan artikelen met een diversiteit aan onderwerpen in een balans van diepgang en helderheid en vooral onderhoudend. Extra interessant is het geïllustreerde overzicht van Nederlandse wetenschappers, die bijgedragen hebben aan de ontwikkelingen van onze kennis over licht en de vele toepassingen.

Thematische publicaties bij Natuurkundige Vereniging (2) - 2 Thematische publicaties bij Natuurkundige Vereniging (2) - 3
In het vrije veld vertoeven is voor velen een aangename bezigheid. In bepaalde situaties zijn er machtig mooie wolkenpartijen te zien en na een aantal ervaringen zijn er zelfs merkwaardige fenomenen van wolkenconfiguraties te zien. Soms zo bijzonder dat meteorologen bepaalde vormen een naam hebben gegeven, zoals op de postzegel van de Duitse Post: de lenticulaire wolken.

In de uitgave ’t Vrije veld maakt de lezer kennis met de wereld van de vrijeveldnatuurkunde van Marcel Minnaert. Een geweldige hoeveelheid aan artikelen staan ter beschikking van de lezers, die actief willen zijn in de natuur met waarnemen, experimenten en visuele ontdekkingen. De uitgave geeft voldoende inspiratie om daarmee intens en langdurig actief te zijn. Het derde tijdschrift gaat in op de actieve rol van de natuurkunde in de kunst en in kunstuitingen en -vormen. Kunstenaars laten zich regelmatig inspireren door specifieke onderdelen, systemen en methoden uit de fysica. Rondom deze item schreven deskundigen leerzame en leuke artikelen.

Kijk voor informatie over deze tijdschriften en het lidmaatschap van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging - NNV op de sites www.ntvn.nl en www.nnv.nl.


Gerelateerde artikelen