Beleef een anatomische reis door het menselijk lichaam

30 september 2021

Door de aanhoudende belangstelling voor een uitgebreid bezoek aan de educatieve expositie over het menselijk lichaam, die onder de naam “Körperwelten” momenteel plaatsvindt in de stad Mülheim aan de Roer, is de einddatum verplaatst naar 21 november 2021. De tentoonstellingen “Körperwelten”, internationaal bekend als “Body Worlds: The Original Exhibition of Real Human Bodies”, zijn de eerste tentoonstellingen in hun soort en informeren bezoekers over anatomie, fysiologie en gezondheid door te kijken naar de opstellingen van echte menselijke lichamen.

Beleef een anatomische reis door het menselijk lichaam

Körperwelten in Mülheim technikum

De getoonde exemplaren zijn geconserveerd door plastinatie, een conserveringsproces dat Dr. Von Hagens in 1977 tijdens zijn arbeid als anatoom aan de Universiteit van Heidelberg ontwikkelde. Sinds het begin van de tentoonstellingsreeks in Japan in 1995 hebben meer dan 50 miljoen bezoekers in meer dan 140 steden in Europa, Afrika, Amerika en in Azië 's werelds meest succesvolle speciale tentoonstelling gezien.

Op een onvergetelijke reis onder de huid tonen unieke anatomische preparaten, waaronder veel plastinaten van het complete lichaam, de indrukwekkende complexiteit en tevens kwetsbaarheid van het menselijk lichaam. Centraal in deze tentoonstelling staat het hart, de motor van het leven. Onze moderne manier van leven zet dit orgaan onder bijzondere druk, hetzij door een ongezond voedingspatroon of gebrek aan lichaamsbeweging.

De bedenkers van de tentoonstelling leggen op een heldere te begrijpen manier uit hoe zelfs kleine veranderingen in het dagelijks leven een grote impact kunnen hebben op het cardiovasculaire systeem en de algehele conditie van ons lichaam. Indrukwekkend is het om te zien hoe overmatig gebruik van alcohol of het roken invloed hebben op de lever, respectievelijk de longen. De catalogus geeft van alle onderdelen gedetailleerde foto’s.

ISBN 978-3-937256-37-5, “Körperwelten”, Gunther von Hagens en Angelina Whalley, Arts & Sciences Publishing, 2020, 272 pagina’s.

De exposities China's Terrakotta-leger en Körperwelten vinden plaats in een gebouw van het Mülheim technikum, Ulmenallee 14-16, D-45478 Mülheim. Kijk voor informatie over Covid-maatregelen, openingstijden en reservering op de site’s www.terrakottaarmee.de en www.koerperwelten.de.