Het wonder van ons brein in antwoorden op 300 vragen

4 oktober 2021

De meeste personen kunnen het best vinden in het dagelijks leven en functioneren veelal volgens eigen mening prima en zijn in het algemeen tevreden met hun positie in de huislijke sfeer, op hun werk en ook in de maatschappij. Een aantal personen zijn echter zeer ontevreden en maken er soms een puinhoop van. En toch hebben alle personen hersenen die in principe alle gelijk aan elkaar zijn.

Het wonder van ons brein in antwoorden op 300 vragen

Brainstorming

Doch dat wat erin is opgeslagen, is bij iedereen ietsjes anders! De auteur van het boekje “Brainstorming” legde 17 vooraanstaande internationaal werkende hersenonderzoekers een serie vragen voor over ons brein en de werking ervan. Daardoor ontstond een levendige discussie tussen de auteur en 17 mannen en vrouwen. Elke wetenschapper ontving rond de twintig vragen over bewustzijn en kunstmatige intelligentie, dromen en slapen, verslaving en drugs, leren en geheugen en de samenwerking tussen hersenen en darmen.

Er waren intensieve gesprekken met neurologen, neurobiologen, neuropsychologen, psychiaters, psychologen en vele andere experts en onderzoekers naar de geheimen van de werking van ons brein. Uit de antwoorden op gestelde vragen heeft de auteur er 300 geselecteerd en gedetailleerd uitgewerkt. De antwoorden zijn spannend, verrassend, fascinerend en veelal verwonderend en geven in elk geval stof tot nadenken en overdenken. Een leerzaam boek over de hersenfuncties.

ISBN 978-3-0369-5832-3, “Brainstorming”, Barbara Schmutz, Verlag Kein & Aber, 2020, 2e ed.


Gerelateerde artikelen