Fotografica- en Filmveiling flink uitgebreid met thema’s

24 september 2021

De uiterst stevige veilingcatalogus voor de najaarsveiling 2021 van de 161e traditionele veiling van apparaten, systemen, onderdelen, voorwerpen, machines, publicaties, foto’s, films, speelgoed, verzamelingen en vele andere dingen en objecten op het vlak van fotografica en film is flink uitgebreid met verschillende thema’s. Daarmee heeft het Veilinghuis Breker in Keulen een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod aan te veilen stukken samengebracht.

Fotografica- en Filmveiling flink uitgebreid met thema’s

Auction Team Breker in Keulen

Voor elke verzamelaar van historische beeldapparatuur, geluidsapparatuur, optische instrumenten, wetenschap & techniek, historische werk- en hobbyapparatuur en vele andere verzamelbare unieke en historische apparatuur is ook deze veiling een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie om de eigen verzameling weer flink aan te vullen. Ook de eigenaren van musea en instituten kunnen hun respectievelijke collecties uitbreiden met alle nog ontbrekende objecten en documenten.

Ter voorbereiding van het bieden op de aangeboden veilingstukken is een zeer goed verzorgde catalogus vooraf beschikbaar (€ 28 per publicatie) en staan er altijd kijkdagen gepland. De aangeboden stukken zijn tevens vooraf door een deskundig team onderzocht en beoordeeld op de kwaliteit ervan. Het resultaat van de beoordeling en het startbedrag zijn in de catalogus aangegeven. Tevens is elk stuk of een cluster van stukken voorzien van een toelichting in het Duits en Engels.

Opvallend bij veel stukken zijn de redelijke lage startbedragen. Door de grote hoeveelheid op elkaar lijkende veilingstukken zullen vele bieders zich na het eindbod tot eigenaar kunnen noemen. De veilingresultaten zijn een dag later al beschikbaar op de website van het veilinghuis. Bijzonder aan deze veiling is het opnemen van een zogenoemde jaarmarkt met een schat aan attracties, bestaande uit onder andere originele antieke paarden, auto’s en andere voertuigen voor een kindercaroussel.

Ook bevat de catalogus apparaten, die ooit een rol speelden op de kermis. In de catalogus vinden liefhebbers stukken in thema’s als mechanische muziekinstrumenten, kunst en techniek, optische instrumenten, foto- en filmapparatuur, klokken, wetenschappelijke instrumenten, telegrafie-, radio- en tv-apparatuur, antieke kantoorartikelen en hedendaagse documenten. Voor muziek-liefhebbers zijn er vele platencollecties in het veilingprogramma opgenomen.

Fotografica- en Filmveiling flink uitgebreid met thema’s - 2 Fotografica- en Filmveiling flink uitgebreid met thema’s - 3 Fotografica- en Filmveiling flink uitgebreid met thema’s - 4

Voor belangstellenden van de ontwikkelingen in de telegrafie en telefonie een eldorado om kennis te maken met de primitieve en doeltreffende start van communicatie. De algemene belangstelling voor de historie van de radio is zeker ruimer geworden door de aandacht voor vele jubilea van de komst van de eerste radio en radio-uitzendingen. Verzamelaars van stereocamera’s kunnen tevens hun collectie aanvullen met veelal unieke toestellen. Onze aandacht is er zeker voor de microscopen en de veelal bijzondere ontwerpen uit de 18e eeuw met exemplaren uit 1735.

Binnen het aanbod zijn er al prachtige exemplaren voor een startbedrag van enkele honderden euro’s en zelfs uitgevoerd in glanzende messing. Alleen al de aankoop van deze catalogus zorgt voor een sensatie bij verzamelaars van historische objecten. Bovendien geeft de inhoud van deze kleurrijke publicatie veel informatie over de waarde van de eigen verzamelingen met objecten, instrumenten en apparatuur.

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen, www.Breker.com.