De harmonie van kleuren (1)

25 januari 2024

Het schrijven van een vakboek over de harmonie van kleuren en het geven van praktische tips en recepten voor het gebruik van kleuren is op zich al een lastige activiteit. Extra gecompliceerd is daarbij de intense samenwerking van de auteur met de grafische ontwerper en de drukker van de bijbehorende kleurenpracht. Alles moet precies op elkaar aansluiten om een perfect resultaat te krijgen. Met het vakboek “Color Kaleidoscope - Creating Color Harmonies” heeft Alex Venn in nauwe samenwerking met de uitgever een puntgaaf standaardwerk gerealiseerd.

De harmonie van kleuren (1)

Color Kaleidoscope: Creating Color Harmonies

Als autoriteit op de gebieden van kleur, kleurenleer en kleurtoepassingen heeft Alex Venn een zeer lange en gewaardeerde ervaring opgebouwd. De lezers en vooral de gebruikers van dit zeer praktische gerichte vakboek hebben met dit werk een enorme creatieve bron in hun bezit waarmee nagenoegd alle wensbare kleurencombinaties in beeld gebracht kunnen worden.

De lezer wordt regelmatig gestimuleerd om aan de slag te gaan met de afzonderlijke kleursjablonen en de maskers om de harmonie van kleuren te ervaren. Daartoe bevat het vakboek een uitgekiende set van zes verschillende kaarten om telkens nieuwe kleurontwerpen en kleurcombinaties te realiseren. De statistisch 150 wereldwijd meest gebruikte kleurtonen zijn in de kleurkaleidoscoop verzameld. Bovendien zijn er nog 75 andere kleuren opgenomen, waarmee mogelijke posities in nuances in de kleurencirkel zeer gering zullen blijken. (Wordt vervolgd).

ISBN 3-9805970-0-8, “Color Kaleidoscope: Creating Color Harmonies”, Alex Venn, Verlag Mode Information, 138 pagina’s.


Gerelateerde artikelen