Door stickers op te plakken komen illusies weer tot leven

4 november 2022

Bij uitgeverij arsEdition verscheen recent een leuke en leerzame publicatie met een schat aan attractieve stickers, die op aangegeven posities op de lege plaatsen geplakt moeten worden, om daarmee alles compleet te maken. Ondanks dat dit boekje ontworpen is voor jongeren, kunnen wij het geheel ook aanbevelen voor alle leden van de familie of voor het gebruik in het basisonderwijs. Optische illusies zijn gebaseerd op foutieve aannames en visuele indrukken van onze visuele waarneming.

Door stickers op te plakken komen illusies weer tot leven

Stickerheft Optische Illusionen

We zullen effecten zien die niet eens bestaan, zoals beelden die lijken te bewegen of lijnen die niet recht zijn in dit stickerboek, kan je met de bijgevoegde stickers realiseren en daardoor zullen de optische illusies ontstaan. In de tekst onder de betreffende illusies staat altijd precies welke sticker je nodig hebt en hoe je deze moet plakken. Met de eenvoudig uit te nemen stickers kunnen zowel jongeren als volwassenen zelf uitvinden wat recht is of wat scheef is, wat groter of juist kleiner is.

Ook het spontaan ontstaan van allerlei realistische beeldbewegingen zijn nu al snel zelf te ontdekken. Maak kennis met een veelvoud aan optische illusies, ontdek hoe de luchtspiegelingen werken en maak optische illusies compleet met meegeleverde stickers. Voorbeelden van de meeste klassieke illusies zijn aan te pakken door de lezers en gebruikers van de publicatie. Door de methode van het laten opzoeken van de ontbrekende delen krijgt het spel met optische illusies een extra dimensie.

ISBN 978-3-8458-4518-0, “Stickerheft Optische Illusionen”, Timo Schumacher, arsEdition, 2022, 24 pagina’s + 8 stickervellen, € 6,99.