Een extreem groeipotentieel voor optische technologieën (2)

3 juni 2022

Een groot aantal voorbeelden van succesvolle toepassingen tonen het grote potentieel van verschillende fabricageprocessen uit het spectrum van optische technologieën. Het studieboek is met name bedoeld voor ingenieursstudenten, maar ook voor afgestudeerde ingenieurs, industrieel ingenieurs en natuurkundigen die inzicht willen krijgen in de moderne opticatechnologie.

Een extreem groeipotentieel voor optische technologieën (2)

Optiktechnologie

Technologie leeft van ideeën en verbeelding, van methoden en procedures. Daarom zijn geselecteerde werkprocessen als begeleidend materiaal online beschikbaar gesteld in bewegend beeld. De lezer heeft de mogelijkheid om de opgedane kennis te testen met tal van oefeningen aan het einde van de afzonderlijke hoofdstukken.

Op de site plus.hanser-fachbuch.de vindt de gebruikers van het boek aanvullende digitale inhoud voor deze titel in de vorm van gedetailleerde oplossingen van de gegeven oefeningen. Met ruim 2 uur en 23 minuten geselecteerd filmmateriaal wordt het behandelde geheel aan procedures en processen in beeld gebracht. Om daar gebruik van te maken is een toegangscode noodzakelijk. Deze code staat op één van de eerste bladzijden van dit voortreffelijke studie- en referentieboek dat uitermate geschikt is voor de gehele onderzoek- en opleidingsmarkt en industriële producties binnen de vakgebieden optica en fotonica.

Een extreem groeipotentieel voor optische technologieën (2) - 2 Een extreem groeipotentieel voor optische technologieën (2) - 3 Een extreem groeipotentieel voor optische technologieën (2) - 4

Het geheel aan grondbeginselen, fabricage, methoden, processen, toepassingen en voorbeelden is samengebracht in twaalf afzonderlijke hoofdstukken met titels als: “De ontwikkeling van optisch glas en het fabriceren van lenzen”, “Grondbeginselen van de optica", “Materialen voor optica”, “Het vervaardigen van optisch glas”, “De bewerkingen van optisch glas” en “Het vervaardigen van lenssystemen”. De leerstof sluit af met een uitgebreide selectie aan beschikbare literatuur en documenten voor verdiepingen en verdere studie, een overzicht met geraadpleegde normen en richtlijnen en een trefwoordenregister.

ISBN 978-3-446-45850-5, “Optiktechnologie”, Jens Bliedtner, Carl Hanser Verlag, 2022, 3e druk, 777 pagina’s, € 49,99.


Gerelateerde artikelen