Een intensere beleving van de wereld door spiritualiteit (1)

29 augustus 2020

De internationaal erkende natuurkundige, professor aan de Universiteit Heidelberg en bestsellerauteur Markolf Niemz, zet in zijn nieuwste publicatie ons wereldbeeld gedeeltelijk of geheel op zijn kop. We zijn gewend snel te vertrouwen op onze kennis vanuit theoretische en praktische grondbeginselen van de natuurwetenschappen. Geleerden, onderzoekers, wetenschappers en docenten leren ons om dualistisch en afgebakend te denken.

Een intensere beleving van de wereld door spiritualiteit (1)

Die Welt mit anderen Augen sehen

Of er is sprake van het één of sprake van het ander. Ofwel dit of dat is van toepassing - maar zeker niet beide tegelijk. Maar gaat alles er anders uitzien wanneer de natuurwetenschappen en de filosofie ook andere mogelijkheden en gezichtspunten bieden en ons laten zien? Wij zijn er na het lezen van de inhoud van “De wereld met andere ogen bekijken” er werkelijk een andere kijk op het gebeuren in wereld plaatsvindt of dat er tenminste sprake is van het bewuster na te denken of met enige vertraging op het dagelijkse gebeuren te reageren.

De geschiedenis is niet meer te veranderen en zelfs het herschrijven ervan lost vele ontstane problemen niet op. Vanuit gebeurtenissen uit de geschiedenis valt overigens wel nog veel meer te leren wanneer we met een ander perspectief kijken naar het gebeuren. Aan de hand van een hoofdstukindeling in zes spannende, opwindende en vooral uitdagende voorbeelden laat de auteur ons zien wat er kan gebeuren als je je perspectief een beetje aanpast, je kennis van de natuurwetenschappen herschikt en een al oude wijsheid uit het Verre Oosten opneemt en laat bezinken. De beloning: een moderne kijk op het leven en de kosmos. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-579-06212-9, “Die Welt mit anderen Augen sehen”, Markolf H. Niemz, Gütersloher Verlagshaus, 2020, 192 pagina’s.