Een tijdschrift geeft nieuws, feiten en informatie op maat (2)

11 juni 2022

Het tijdschrift forschungsfelder is een uitgave van het Duitse Ministerie voor Voedsel en Landbouw (BMEL). In de editie van november 2021 staan interessante artikelen over de bestrijding van ebola, het kappen van hout in de tropen en is er aandacht voor voedselproblemen in Afrika. Ook is er aandacht voor werk van de Keniaanse fotograve Thandiwe Muriu. Creatieve resultaten van haar werk zijn zichtbaar op de voor- en achterzijde van de publicatie.

Een tijdschrift geeft nieuws, feiten en informatie op maat (2)

Het tijdschrift skeptiker informeert over parawetenschappen.

Het tijdschrift voor wetenschap en kritisch denken skeptiker, nummer 1/2017 (sinds 1987), informeert lezers over parawetenschappen vanuit een kritisch, wetenschappelijk oogpunt. Onder deze verzamelnaam behandelt de redactie vooral de gebieden die in het openbaar worden begrepen als bijgeloof, esoterie, occultisme en pseudo-wetenschap. Op de titelpagina prijkt een reproductie van een schilderij waarop de beroemde arts Edward Jenner een jongetje een vaccin toedient ter bescherming tegen de pokken.

Een tijdschrift geeft nieuws, feiten en informatie op maat (2) - 2 Een tijdschrift geeft nieuws, feiten en informatie op maat (2) - 3 Een tijdschrift geeft nieuws, feiten en informatie op maat (2) - 4

Als orgaan van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren valt het blad Euclides 7 maal per verenigingsjaar op de mat. De Euclides van februari 2022 verscheen als een ICT-special met een overzicht van de huidige stand van zaken in de toepassingen van ICT in het wiskundeonderwijs. De eer voor de titelpagina is gegeven aan een bijzondere uitvoering van een portret van Alan Turing.


Gerelateerde artikelen