Gebruik van neurotechniek heeft invloed op ons denken

10 juni 2022

In het compacte informatieve en tevens studieboek “Das nackte Gehirn” laat de auteur de lezers kennis maken met de invloed van de huidige verkregen kennis en ervaring in de neurotechniek op ons leven en het functioneren ervan. Het is pas in dit millennium dat we ervaren dat processen de vakgebieden als parapsychologie of esoterie 'gedachten lezen' noemen, telekinese en telepathie wetenschappelijk erkende, reproduceerbare en soms zeer bruikbare technieken zijn geworden.

Gebruik van neurotechniek heeft invloed op ons denken

Das nackte Gehirn

In het boek maakt de auteur duidelijk welke aspecten achter deze aandachtsgebieden steken. Hij geeft bovendien antwoorden op vragen als: “Zullen we over een paar jaar weer kunnen zien zonder ogen en horen zonder oren?”, “Welke andere vorderingen zijn er in hersenonderzoek?” en “Wat is het ethische standpunt erachter?”. Hoe de hersenen kunnen worden gemanipuleerd, heeft mensen altijd gefascineerd.

Gebruik van neurotechniek heeft invloed op ons denken - 2 Gebruik van neurotechniek heeft invloed op ons denken - 3 Gebruik van neurotechniek heeft invloed op ons denken - 4
Een thematische postzegelverzameling brengt de kennis uit het thema op maat bij de verzamelaar.

Maar de neurowetenschap van de nabije toekomst zal dingen mogelijk maken die we ons vandaag nauwelijks kunnen voorstellen. De auteur presenteert de huidige stand van kennis op een duidelijke en begrijpelijke manier, opent een spannende kijk in ons brein en laat zien hoe fundamenteel hersenonderzoek invloed heeft op ons dagelijks leven.

ISBN 978-3-8062-3278-3, “Das nackte Gehirn”, Mario Markus, Theiss Verlag, 2016, 240 pagina’s.


Gerelateerde artikelen