Einstein Stichting Berlijn geeft jaarlijks tijdschrift Albert uit

7 januari 2020

Volgens de informatiefolder van de Einstein Stichting Berlijn is de hoofdstad van Duitsland inmiddels een toonaangevend centrum voor wiskundig onderzoek en het studeren in de wiskunde geworden. Een belangrijke reden voor deze ontwikkeling is de aanwezigheid van een relatief hoog aantal mathematische onderzoeks- en opleidingsinstituten. In 2014 is het “Einstein Center for Mathematics” (ECMath) met haar activiteiten gestart. Dit instituut werd als eerste onderzoeksorganisatie door de Einstein Stichting financieel ondersteund.

Einstein Stichting Berlijn geeft jaarlijks tijdschrift Albert uit

Albert

In 2019 vierde de Stichting haar 10-jarig bestaan na een start in 2009. Om vooral de “Berlijnse wetenschap” te promoten heeft de Stichting het tijdschrift Albert bedacht en kwam het eerste nummer van deze zeer waardevolle en informatieve publicatie in 2015 beschikbaar. De redactie koos voor het thema Mathematica. Door de inhoud van deze publicatie maakt de Stichting het werk van wetenschappers toegankelijk en leesbaar voor een groot publiek.

Einstein Stichting Berlijn geeft jaarlijks tijdschrift Albert uit - 2 Einstein Stichting Berlijn geeft jaarlijks tijdschrift Albert uit - 3 Einstein Stichting Berlijn geeft jaarlijks tijdschrift Albert uit - 4

Duidelijk in de artikelen is wel dat vrijwel alle ontwikkelingen in medische projecten mogelijk werden en worden door het gebruik van wiskundige analyses en toepassingen. Albert verschijnt volgens de meest recente informatie éénmaal per jaar. In 2016 verscheen nr. 2 met het thema Neurowetenschappen en in 2017 kwam nr. 3 beschikbaar met het thema Antieke Wetenschap. Het vierde nummer van Albert verscheen in 2019 met het thema Nieuwe wegen en met een zeer bijzondere titelpagina voor de liefhebbers van optische fenomenen. Ook is er een familieverhaal over Albert!

Voor aanvullende informatie over activiteiten van de Einstein Stichting Berlijn (Jägerstraβe 22/23, 10117 Berlijn) kunt u terecht op de website www.einsteinfoundation.de.


Gerelateerde artikelen