Filatelistische aandacht voor: Fotografie (2)

22 september 2022

In het algemeen is bekend en wereldwijd aangenomen dat de Franse onderzoeker en uitvinder Joseph Niépce de eerste foto ter wereld realiseerde en die ook bewaard is gebleven. Voor postzegelverzamelaars die gekozen hebben voor de opbouw van een verzameling Fotografie, interessante informatie om via uitgegeven postzegels, verdere ontwikkelingen in de fotografie op postzegelformaat van dichtbij te volgen.

Filatelistische aandacht voor: Fotografie (2)

Pioniers van de fotografie

De op 7 maart 1765 in het Franse Chalon-sur-Saône geboren Joseph Niépce deelde met zijn broer Claude een passie voor het onderzoeken en experimenteren in de vakgebieden van de natuur- en scheikunde. De broers brachten elkaar op de hoogte van de vorderingen en resultaten over hun onderzoeken, inventieve ideeën en experimenten door een stroom van gegevens in hun onderlinge correspondentie.

Filatelistische aandacht voor: Fotografie (2) - 2 Filatelistische aandacht voor: Fotografie (2) - 3 Filatelistische aandacht voor: Fotografie (2) - 4

Door het verzamelen, ordenen en publiceren van de correspondentie aan geschreven verslagleggingen danken wij onze kennis over het werk van Niépce. Als Joseph Niépce werd hij geboren, maar later voegde hij aan zijn naam Nicéphore toe en gebruikte de tweede naam in zijn brieven en verhandelingen. Hij had een zus en twee broers. In de periode 1786-1788 studeerde Joseph in het Franse Angers op de Oratorian Brothers School. Natuurkunde en scheikunde waren daar zijn favoriete vakken. Na deze studieperiode diende hij bij de Franse Nationale Garde van 1788 tot 1792. (Wordt vervolgd).