Filatelistische aandacht voor: Fotografie (3)

23 september 2022

De Nationale Garde was in de begintijd een militie van vrijwilligers uit de middenklasse die bij de start van de Franse Revolutie werd gevormd om orde in Frankrijk en vooral in de grote steden te bewaren. Later in 1789 werd hij verplicht lid van de Nationale Garde. De Franse Revolutie (1789-1799) bracht een politieke omwenteling, betekende het einde van de Franse monarchie en startte van de Eerste Franse Republiek in 1792.

Filatelistische aandacht voor: Fotografie (3)

Pioniers van de fotografie

Van 1792 tot 1794 sloot hij zich aan bij het Franse Revolutionaire Leger en werd 2e luitenant in het 42e Infanterie Regiment en verblijft in het zuiden van Frankrijk (in de omgeving van Nice), in Italië en op Sardinië. Hij verlaat in 1794 het leger en gaat wonen in Nice. Hij trouwt in hetzelfde jaar in Nice met Agnes Romero en komt zijn oudere broer Claude bij hen wonen. In 1795 wordt zijn zoon geboren. In 1797 reist hij met zijn familie naar Sardinië en neemt zijn broer mee.

Filatelistische aandacht voor: Fotografie (3) - 2 Filatelistische aandacht voor: Fotografie (3) - 3 Filatelistische aandacht voor: Fotografie (3) - 4

Het is waarschijnlijk dat beiden op het idee kwamen om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van fotografische experimenten en het vastleggen van beelden. Zij komen in 1798 weer terug in Nice en werken samen aan het ontwerpen en realiseren van een verbrandingsmotor. In 1801 vestigt Nicéphore zich met familie en broer Claude weer in Chalon-sur-Saône om met name het landgoed en de gebouwen van de familie Niépce veilig te stellen en te beheren. Hun vooral technologische kennis en interesse resulteerde in 1807 in de uitvinding van de Combustion motor, die zij de pyréolophore noemden. (Wordt vervolgd).