Het periodieke systeem der elementen in het onderwijs

11 augustus 2021

In de reeks educatieve tijdschriften onder de titel “Unterricht Chemie” verscheen de uitgave 170 met speciale aandacht voor de zin en opbouw van het beroemde en veel gebruikte periodieke systeem der elementen. De inhoud en de educatieve waarde van de uitgave is bijzonder geschikt voor het onderwijs in het vak scheikunde en in bijbehorende vakrichtingen waarin kennis over bepaalde elementen noodzakelijk is.

Het periodieke systeem der elementen in het onderwijs

Unterricht Chemie - Periodensystem der Elemente nr.170

Het verschijnen van de educatieve uitgave viel wel samen met het uitroepen van het Internationale Jaar van het Periodieke Systeem der Elementen 2019. De eerste vorm van dit systeem werd 150 jaar daarvoor op 1 maart 1869 ontworpen en gepresenteerd door de Russische scheikundige en wetenschapper Dmitri Ivanovitsj Mendelejev (1834-1907).

Het inmiddels wereldbekende periodieke systeem der elementen is vooral bij scholieren een kleurrijke verzameling van stoffen en elementen, die grote indruk maken bij een eerste kennismaking op de grote posters in het klaslokaal. De docenten en leerlingen maken in het tijdschrift uitgebreid kennis met het werk van Mendelejev en het resultaat van zijn inspanningen. De opbouw is helder verklaard en vele elementen zijn besproken. Een prachtig tijdschrift voor het lesgeven.

Het periodieke systeem der elementen in het onderwijs - 2 Het periodieke systeem der elementen in het onderwijs - 3 Het periodieke systeem der elementen in het onderwijs - 4

Unterricht Chemie - Periodensystem der Elemente nr.170, Ilka Parchmann, e.a., Friedrich Verlag, 2019, 50 pagina’s, bestelnr. 510170.


Gerelateerde artikelen