Illusies in klein doosje geven verrassende beeldeffecten

31 januari 2022

Onlangs voegden wij een klein kartonnen schuifdoosje, in de afmetingen 10,5 x 8 x 5 cm, met een inhoud van slechts 11 attributen, toe aan de collecties met spelletjes waarin optische en visuele illusies en andere optische fenomenen centraal staan. Na het openen van het schuifdoosje was er een kleine teleurstelling over de geringe inhoud ervan en de wijze waarop sommige attributen in het doosje verpakt zijn.

Illusies in klein doosje geven verrassende beeldeffecten

Mes 3 Illusions d’Optique

Het doosje bevat, zoals de titel al aangeeft drie aparte beeldspelletjes, namelijk een set van vijf kleine blaadjes met 3D-stereogrammen, een set van drie dieren, die in beweging komen door een folie met een lijnenraster te verschuiven over elk plaatje van de set en het derde spelletje speelt met verborgen teksten in een ondergrond van een in rood gedrukt patroon van een vlakverdeling. Daarvoor moet er wel gewerkt worden aan een houdertje, dat wordt voorzien van een transparante rode folie.

Illusies in klein doosje geven verrassende beeldeffecten - 2 Illusies in klein doosje geven verrassende beeldeffecten - 3

Teksten in groen gedrukt, zijn dan door de folie zichtbaar en leesbaar. Dankzij deze set ontdekt de bezitter ervan drie verschillende optische illusies die je meer leren over de werking van je hersenen. In het bijbehorende instructie- en informatieboekje is uitgelegd hoe verschillende experimenten worden uitgevoerd. De lezers zullen ook de grondbeginselen van de illusies leren, die je dan in staat stellen om de ongelooflijke verschijnselen beter te begrijpen! De duidelijke afbeeldingen in het boekje zorgen voor aanvullende informatie. Een leuk illusiesetje voor alle actieve liefhebbers.

ISBN 978-2-7338-7070-9, “Mes 3 Illusions d’Optique”, redactie, éditions Auzou, 2019, experimentenbox.