Inleiding kleurenleer voor gebruik door kunstschilders

22 september 2019

Met het boek “De schilder en zijn kleuren” beschikt de lezer over een publicatie met een heldere en geïllustreerde behandeling van de grondbeginselen van kleurenleer. Kennis over algemene kleurenleer vormt een basis voor effectief en gewaardeerd kleurgebruik voor allen die zich met de schilderkunst vertrouwd willen maken en om daarmee aantrekkelijke kunst te realiseren.

Inleiding kleurenleer voor gebruik door kunstschilders

Der Maler und seine Farben

De primaire, secundaire en tertiaire kleuren, de complementaire kleuren en de kleuren door schaduw, begrippen warme, koude en gebroken kleuren en onderlinge samenhang worden in theorie en praktijk uitvoerig behandeld.

Inleiding kleurenleer voor gebruik door kunstschilders - 2
Een overzicht uit “Der Maler und seine Farben”.

Door opgebouwde kennis en ervaring, mede door lesgeven en het schrijven van diverse leer- en praktijkboeken, heeft de schrijver een speciale benadering van een driekleurentheorie die ervan uitgaat dat er slechts drie primaire kleuren en drie secundaire kleuren zijn. De komst van fotografie en druktechniek en de moderne multimedia zorgden ervoor dat er aanvullende benaderingen ontstonden in de praktische kleurentheorie.

ISBN 978-3-924433-01-7, “Der Maler und seine Farben”, José M. Parramón, Edition Michael Fischer, 2002, 111 pagina’s.


Gerelateerde artikelen