Introducties over optische beeldvorming en fotografie (1)

24 juni 2019

Het onlangs verschenen nieuwste studie- en referentieboek “Optical Imaging and Photography” behandelt op uitgebreide en heldere wijze alle aspecten uit het vakgebied van de optische beeldtechnieken. De auteurs bespreken alle theoretische en praktische grondbeginselen van alle vormen en uitvoeringen van visuele beelden en technieken om te werken met beelden binnen het totale gebied tussen de camera obscura en complexe beeldsystemen.

Introducties over optische beeldvorming en fotografie (1)

Optical Imaging and Photography

En natuurlijk is er aandacht voor analoge en digitale ontwikkelingen in het vakgebied van de optische beeldtechnieken. Tevens zijn alle beginselen en onderdelen van de optische fysica tot en met die van de technische optica uitvoerig in beeld gebracht en gedetailleerd verklaard. De auteurs behandelen de theoretische onderwerpen op het hogertechnisch en universitair niveau.

Door de praktische benadering van voorkomende beeldtechnieken en -systemen is het studieboek uitermate geschikt voor de praktisch ingestelde studenten en docenten en voor de werkzame personen in het brede vakgebied van de moderne beeldmedia, -technologie en -cultuur in onderzoek, wetenschap, techniek en commercie.

Introducties over optische beeldvorming en fotografie (1) - 2
Een groot formaat camera obscura in gebruik bij een kunstschilder. Een tekening van Athanasius Kirchner, 1645. Uit: Optical Imaging and Photography.

De introducties van de theoretische achtergronden van bepaalde principes, apparaten en systemen worden direct vervolgd met een uitgebreide behandeling van de praktische uitvoeringen en in het algemeen de veelzijdige mogelijkheden in het gebruik van onderdelen of complete apparaten en systemen. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-11-047293-6, “Optical Imaging and Photography”, Ulrich Teubner en Hans Josef Brückner, Verlag Walter de Gruyter, 2019, 591 pagina’s.