Isaac Newton was een natuurkundig genie

4 mei 2012

Tot de serie educatieve boeken onder de titel “Zinder 11+” behoort het kleurrijke en uiterst leerzame schoolboek “Geniaal of getikt?”, waarin de schrijfster in gaat op het interessante werk en het leven van Sir Isaac Newton.

Isaac Newton was een natuurkundig genie

Met de titel van de serie geeft de uitgever al aan dat deze boekjes geschikt worden geacht voor kinderen in de leeftijd vanaf 11 jaar. Zij kunnen door de veelheid aan onderwerpen op basis van interesse zich in eigen tempo verdiepen in de natuur, de techniek en in wetenschap. Het schoolboekje over Sir Isaac Newton geeft een spannend en leerzaam beeld van één van de belangrijkste wetenschappers van de 17e eeuw. “Geniaal of getikt?” begint met een overzicht van vakwoorden, die vooral voorkomen in het werk van de geleerde en daardoor ook in de teksten in de hoofdstukken. Newton deed een groot deel van zijn ontdekkingen op jonge leeftijd.

Voor een groot deel moest hij zijn berekeningen en experimenten in het geheim uitvoeren. Isaac Newton werd geboren op 25 december 1642. Zijn geboortehuis is er nog en kan bezocht worden. Hij had een bijzondere jeugd, was aanvankelijk niet leergierig, had weinig vrienden en moest maar boer worden van zijn moeder. Het is uiteindelijk anders gelopen voor Newton, doordat zijn oude leraar merkte dat hij intelligent was. Leuke en boeiende tekeningen geven precies weer hoe alles verliep. Newton had ook wetenschappelijke vijanden en tegenstanders. Zij maakten hem onzeker. Maar zijn publicaties zijn zeer beroemd geworden. Hij overleed in 1727.

ISBN 978-90-8664-120-8, “Geniaal of getikt?”, Mary Atkinson, Uitgeverij Schoolsupport, 2007,
36 pagina’s


Gerelateerde artikelen