Jongeren leren op een speelse wijze door te experimenteren

8 december 2023

Met het leer- en doeboek “Het grote experimenten boek” in de hand of op de tafel kunnen jongeren op school, buiten of in het ouderlijk huis volop genieten van het zelf ontdekken van vele geheimen uit de soms lastige wetenschap. Het boek bevat voorzetten en toelichtingen op experimenten en wetenswaardigheden uit de schatkamers van vele wetenschappelijke richtingen.

Jongeren leren op een speelse wijze door te experimenteren

Das groβe Experimente Buch

De makers geven zelfs aan dat er sprake is van een bundeling van vier losstaande publicaties, die speciaal ontworpen zijn voor jongeren in het individuele en klassikale onderwijs of binnen de privésfeer. Een team van auteurs en een gedreven illustrator hebben ervoor gezorgd dat er een erg interessant leer- en doeboek is ontstaan.

Het boek bevat vier gedeelten onder de benamingen: “De chemie van de enge dingen”, “Licht en schaduw”, “Optische illusies” en “Elektriciteit en magnetisme”. Professor Albert maakt een reis door de wetenschap en vier kinderen reizen met hem mee. Tijdens de reis ontmoeten zij denkbeeldig vele andere beroemde wetenschappers in deze voortreffelijke en uitdagende publicatie.

Alle ongelooflijke experimenten in dit boek, van de smerigste tot de meest inzichtelijke, van de experimenten met opwindende effecten tot de experimenten die onverklaarbare optische illusies teweegbrengen. Ze zullen je zeker inspireren en je de belangrijkste wetenschappelijke verbanden leren. Speels en onafhankelijk. Iedereen die ooit zijn neus in dit experimentenboek heeft gestoken, zal zeker meer willen weten. Je hebt geen vreemde middelen of moeilijke formules nodig, alleen een passie voor wetenschap.

ISBN 978-3-96269-117-2, “Das groβe Experimente Buch”, Valeria Barattini, Mattia Crivellini, Alessandro Gnucci, Francesca Gorini en Rossella Trionfetti, Impian, 2021, 176 pagina’s.


Gerelateerde artikelen