Kaartspelletjes met illusies zijn voeding voor ons brein

8 oktober 2019

Rondom het thema Zien en Waarnemen, de werking van ons brein en reageren op en herkennen van de meest ingewikkelde afbeeldingen met optische en visuele illusies zijn veel proefjes, demonstraties, experimenten en creatieve spelletjes ontwikkeld en op de markt beschikbaar. Uit een veelheid aan beschikbare materialen hebben wij voor onze lezers een bijzondere uitgave van een denk- en kijkspel met 200 speelkaarten met visuele en optische illusies en andere visuele raadsels gekozen.

Kaartspelletjes met illusies zijn voeding voor ons brein

Illusions d’Optique

De Franstalige publicatie is uitgevoerd als een stevige kartonnenbox met klapdeksel, waarin 200 kaarten, een dobbelsteen met zes romeinse cijfers en een spelregelboekje zijn opgenomen. De zes romeinse cijfers op de kanten van de dobbelsteen corresponderen met zes thematische onderwerpen verdeeld over de 200 kaartjes, die weer door zes verschillende kleuren van elkaar zijn onderscheiden.

De kleur komt telkens overeen met één van de thema’s, als algemene puzzels, geometrische puzzels, visuele raadsels, illusionistische afbeeldingen, logische raadsels en psychedelische raadsels. Elke kaart bevat op de gekleurde zijde een vraag en op de beeldzijde staat een plaatje, een beeldpatroon, een eenvoudige tekst om logisch na te denken of een spelletje.

Kaartspelletjes met illusies zijn voeding voor ons brein - 2 Kaartspelletjes met illusies zijn voeding voor ons brein - 3
Voorbeelden uit de publicatie Illusions d’Optique.

In het compacte boekje vindt de gebruiker de oplossingen van de afgebeelde optische illusies en alle andere visuele raadsels die op de kaarten zijn afgebeeld. Ook geeft het boekje een gedetailleerde uitleg over de verborgen illusies en visuele fenomenen en de namen van wetenschappers en ontdekkers van bepaalde optische en visuele grappen. Een echt familiespel en voor het onderwijs.

ISBN 978-2-8104-2257-9, “Illusions d’Optique”, Éditions Prisma, 2017, spelletjesdoos met 200 kaarten en een instructieboekje.