Kunsttijdschrift Artforum toont magie van 3D beelden

17 oktober 2019

Een recente uitgave van het internationale kunsttijdschrift Artforum (van april 2019) bevat op de titelpagina een moderne uitgave van een stereogram. Na lang wachten en regelmatig snuffelen in tijdschriftenschappen vonden we eindelijk weer eens een publicatie met een 3D-stereogram. De verborgen afbeelding in het stereogram, die driedimensionaal tevoorschijn komt in het oppervlak van het ogenschijnlijk chaotische patroon is een 3D-weergave van de contouren van een kunstwerk van Nicole Eisenman, met de titel “Hook ‘Em Horns” uit 2018.

Kunsttijdschrift Artforum toont magie van 3D beelden

Artforum van april 2019 laat kracht van stereogram zien.

Het stereogram is in samenwerking met Sam Roeck en eyeTricks 3D Stereograms ontstaan in 2019. De afbeelding heeft een pikante inhoud! De voorstelling in het stereogram is te zien door het toepassen van een bepaalde kijkmethode met beide ogen en bij niet geoefende personen met het aanhouden van enig geduld om de hersenen gelegenheid te geven om alles te verwerken. Het uiteindelijke resultaat van de kijkmethode zal verbluffend zijn. De in Frankrijk (in Verdun) geboren kunstenares Nicole Eisenman (1965) is bekend geworden door haar figuratieve schilderwerken.

Kunsttijdschrift Artforum toont magie van 3D beelden - 2 Kunsttijdschrift Artforum toont magie van 3D beelden - 3 Kunsttijdschrift Artforum toont magie van 3D beelden - 4
Voorbeelden van stereogrammen op titelpagina's.

Haar vader was psychiater in het Amerikaanse leger en was gestationeerd in Frankrijk. Zij groeide op in de USA en sloot haar studie Kunst met een bachelordiploma af. Haar werk wordt ook betiteld als neorealistisch en de voorstellingen bevatten verschillende stijl- en compositie-elementen uit de kunstgeschiedenis.

Haar geschilderde composities en collages bevatten afbeeldingen uit gebieden van de multimedia, striptekeningen, feminisme, chaos, strijd en uit afbeeldingen uit de pikante prikkelcultuur. Zij realiseerde meerdere objecten en sculpturen voor buitenruimten. Haar kunstwerken zijn internationaal gewaardeerd in galerieën en musea. Voor ons was het lang geleden dat wij een tijdschrift aantroffen met een stereogram op de titelzijde. Door de lichte toename in belangstelling zullen er meerdere volgen.