Oogheelkunde op compacte wijze en volledig behandeld

19 oktober 2019

De inhoud van het studie- en referentie-boek “Augenheilkunde” van Martin Reim is ontstaan uit opgedane ervaringen in het geven van universitaire colleges voor het verkrijgen van het diploma van oogarts en voor andere functies in de oogheelkunde. De lezers en gebruikers van dit succesvolle leerboek vinden geen lange theoretische verhandelingen of beschouwingen, maar vooral korte en krachtige uitleg van alle specifieke begrippen en onderdelen, die behoren bij een complete behandeling van de oogheelkunde in theorie en praktijk.

Oogheelkunde op compacte wijze en volledig behandeld

Augenheilkunde

De vijfde druk bevat alle informatie over achtergronden van innovaties en verbeteringen van bestaande diagnostische procedures, technieken en methoden en over de nieuwste behandelsystemen en -methoden. Alles is begeleid door 496 afbeeldingen en 13 tabellen. De inhoud is geschikt voor studenten en docenten in de studie Oogheelkunde en voor iedereen met een voorlichtende functie en/of een uitvoerende taak in het vakgebied van de zorg voor een optimaal werkend visueel systeem en voor functionarissen met een controlerende taak.

Oogheelkunde op compacte wijze en volledig behandeld - 2 Oogheelkunde op compacte wijze en volledig behandeld - 3 Oogheelkunde op compacte wijze en volledig behandeld - 4
Voorlichting over de waarde van ons gezichtsvermogen via postzegels brengt extra aandacht voor regelmatige controle.

De hoofdindeling bestaat uit zes hoofdstukken, waaronder “De bouw van het oog”, “Fysiologie van het oog”, “Onderzoeksmethoden”, “Therapie in de oogheelkunde”, “Speciale oogziekten” en het hoofdstuk “Sociale aspecten van de oogheelkunde”. Waar nodig koos de auteur voor het gebruik van kleur in de plaatjes. Een uitstekend referentie- en studieboek.

ISBN 978-3-432-94505-1, “Augenheilkunde”, Martin Reim, Ferdinand Enke Verlag, 1996, 5e druk, 392 pagina’s.


Gerelateerde artikelen