Leer meer over illusies door oefenen en experimenteren

6 april 2024

In het museum voor illusies “World of Mind” in Tour & Taxis in Brussel vonden wij de zeer inspirerende publicatie “100 % Illusions d’Optique” in een kartonnen verpakking en in een ringband uitgevoerd. De educatieve publicatie voor jong en oud bevat meer dan 70 uitgekiende illusies om vele uren alleen of met anderen telkens te experimenteren. Het is een publicatie die direct toegang geeft tot de prachtige, zij het vreemde, wereld van optische illusies.

Leer meer over illusies door oefenen en experimenteren

100 % Illusions d’Optique

Het oog kijkt, maar het zijn de hersenen die zien! En soms kun je die op een speelse wijze voor de gek houden... Kijk goed naar de tips en instructies op de draaibare pagina’s en volg de instructies zorgvuldig om te zien wat je anders niet kunt zien: prachtige en merkwaardige optische grappen en grollen met accenten op het optisch bedrog en verrassende visuele fenomenen.

Leer meer over illusies door oefenen en experimenteren - 2 Leer meer over illusies door oefenen en experimenteren - 3

Voor sommige opdrachten zijn de uit te knippen kaarten of uit te drukken onderdelen benodigd. Aan het einde van het boek ontdek je de antwoorden op de vele puzzels die je tijdens je reis moest oplossen. Je zult zien dat het heel eenvoudig te bouwen en te gebruiken is. En bovendien vind je er magische kaarten, een 3D-bril, gekleurde en zwart/wit schijfjes, de Tangram puzzelstukjes en nog veel meer!

ISBN 979-10-363-4427-5, “100 % Illusions d’Optique”, Camille en François Aulas, Bayard Editions, 2022, 68 pagina’s en 17 experimentkaarten in een ringband en voorzien van uitklapbare kartonnen standaard, € 13,90.