Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (62a)

9 april 2024

De inhoud van het leer- en werkboek over de theoretische en praktische achtergronden van lichtstraling is samengesteld door een team van didactische specialisten en is geschikt voor gebruik in het middelbaar en voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het leer- en werkboek maakte ooit deel uit van het leerprogramma binnen het vakgebied van de algemene natuurkunde. Het leerboek op A4-formaat is zeker ook nu nog geschikt als fascinerend en inspirerend lesmateriaal over licht en de spannende eigenschappen van lichtstraling.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (62a)

Leer- en werkboek deel 4 - Licht

Leerlingen en studenten in exacte vakken kunnen samen met leraren, docenten en opleiders veel kennis en ervaring opdoen bij een bepaald afgesproken gebruik van dit lesmateriaal. De exacte vakken of ook wel bèta vakken genoemd, zijn de vakken wiskunde, scheikunde en natuurkunde. De vakken biologie en aardrijkskunde worden in Nederland in het algemeen ook gerekend tot de exacte vakken. Het gaat dus om de vakken die samenhangen met de natuurwetten, exacte berekeningen en logica.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (62a) - 2 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (62a) - 3 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (62a) - 4
Een voorbeeld van het gebied van het voor de mens zichtbare licht dat ligt tussen 380 nm en 780 nm in het elektromagnetische spectrum. Zo worden postzegelverzamelaars regelmatig op de hoogte gebracht van feiten en gebeurtenissen.

Een aantal lessen over het licht als een natuurverschijnsel van lichtstraling of als een kunstmatig opgewekte lichtstraling binnen het voor de mens zichtbare gedeelte van het elektromagnetische stralingsspectrum. In het algemeen spreken we van natuurlicht licht en van kunstmatig licht. (Wordt vervolgd).

ISBN 90-289-0976-1, “Algemene natuurkunde 4 - Leer- en werkboek Licht”, A. Depover, N. Persoone en A. Vandekerckhove, Uitgeverij De Nederlandsche Boekhandel, 1985, 2e druk, 148 pagina’s.


Gerelateerde artikelen