Leerboek oogheelkunde van grote praktische betekenis

17 april 2020

Voor studenten en docenten in bepaalde medische vakken waarin de oogheelkunde centraal staat of waarin basiskennis over oogheelkundige aspecten noodzakelijk is, biedt het veel gebruikte studie- en referentieboek alle les-, leer- en oefenstof om met succes bijbehorende examens te kunnen afsluiten. Bij elke nieuwe druk van dit interessante praktisch georiënteerde boek voegde de auteur nieuwe ervaringen vanuit zijn colleges, werkervaringen en de informatie over de nieuwste producten, methoden en technieken toe.

Leerboek oogheelkunde van grote praktische betekenis

Augenheilkunde

Daarmee kunnen de gebruikers telkens over de meest recente kennis, ervaringen en ontwikkelingen in het fascinerende vakgebied van de oogheelkunde beschikken. Bezoeken aan opticiens, optometristen, oogartsen en oogheelkundige ingrepen nemen explosief toe door allerlei oorzaken en ontwikkelingen in onze maatschappij. Een sterke toename in wachttijden bij de oogarts is al bijna acceptabel.

Een voorlichting over de noodzakelijke gezichtscontrole en controle van de conditie van het oog heeft invloed op het behoud van de kwaliteit van het gezichtsvermogen, waardoor vroegtijdige ingrepen langer kunnen worden uitgesteld. Door zelf alvast kennis te nemen van de fysiologie en de werking van onze ogen bij het ingewikkelde proces van zien en waarnemen bent u alvast op de hoogte van de meest belangrijkste eigenschappen ervan en krijgt u een beeld van test- en controlemogelijkheden. Oudere studieboeken zijn volop verkrijgbaar!

ISBN 978-3-540-64498-9, “Augenheilkunde”, Franz Grehn, Sprin-ger Verlag, 1998, 27e druk, 483 pagina’s.