Ons brein staat centraal in educatieve tentoonstelling (1)

30 januari 2019

Het brein is het meest complexe en meest geheimzinnige orgaan van de mens. Alle door onze ogen opgepakte externe prikkels worden tot beelden verwerkt. De ervaringen, gewoonten, dromen en onze kennis is er opgeslagen.

Ons brein staat centraal in educatieve tentoonstelling (1)

Das Gehirn - Intelligenz, Bewusstsein, Gefühl

De persoonlijkheid, verlangens, uitvoeringen, het bewustzijn, de plannen, het ik-zijn en alle aansturingen van onze zintuigen, organen en bewegingen zijn afhankelijk van onze hersenen. Kortom, onze hersenen staan centraal in ons leven en ons doen en laten. Hoe alles tot stand is gekomen en wat wij nu weten over ons brein is weergegeven in de bijna interactieve, maar boeiende en leerzame expositie “Das Gehirn” in het museum voor natuurkunde in het Duitse Münster.

Ook is er bijzondere aandacht voor de inhoud en betekenis voor de mens van de begrippen als intelligentie, bewustzijn, gevoel, onderbewustzijn, manipulatie en andere menselijk eigenschappen, reacties en eigenaardigheden. Door de opbouw en presentaties van de objecten, constructies, speciale demonstraties en de vele details blijft alles t/m 27 oktober 2019 te zien. (Wordt vervolgd).

Ons brein staat centraal in educatieve tentoonstelling (1) - 2 Ons brein staat centraal in educatieve tentoonstelling (1) - 3 Ons brein staat centraal in educatieve tentoonstelling (1) - 4

ISBN 978-3-940726-58-2, “Das Gehirn - Intelligenz, Bewusstsein, Gefühl”, Jan Ole Kriegs, LWL - Museum für Naturkunde, 2018, 111 pagina’s.

LWL - Museum für Naturkunde, Sentruper Straβe 285, D-48161 Münster, www.das-gehirn.lwl.org.


Gerelateerde artikelen