Oogcongres 2018 bespreekt ontwikkelingen in oogzorg

27 oktober 2018

Op zaterdag 10 november 2018 vindt in Utrecht de derde editie van het Oogcongres plaats. Iedereen kan zich hier laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de oogzorg. De locatie voor het congres is het zalencentrum van het Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht. Het thema is voor dit jaar “Communicatie & Innovatie”. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan lezingen over het communiceren met de (oog)arts, over de risico’s van contactlenzen, droge ogen, oogziektes en andere onderwerpen.

Oogcongres 2018 bespreekt ontwikkelingen in oogzorg

Speciale editie van tijdschrift ZIEN.

Aan deelname aan het congres zijn geringe kosten verbonden. Voor info en opgave www.oogcongres.nl. Het Oogcongres 2018 komt tot stand door een samenwerking van Oogfonds, Vereniging Oog in Oog, Oogvereniging, Macula Vereniging en Hoornvlies Patienten Vereniging. Op het programma staan lezingen over onder andere het werk van ’s-werelds eerste chirurgische oogrobot met de intra-oculaire OCT-sensor, de mogelijkheden van gentherapie voor de oogheelkunde, de state-of-the-art bij hoornvliestransplantaties, 3D-geprinte kunstogen voor kinderen, tussen waarneming en werkelijkheid en over een nieuwe behandeling voor volwassenen met een lui oog.

Onlangs bracht het samenwerkingsverband rond oogzorg het tijdschrift Zien als een speciale uitgave uit. Het blad bevat vijf familieverhalen over oogaandoeningen en de reacties van familieleden hoe zij ermee omgaan. Tien alarmsignalen rondom het achteruitgaan van het zicht zijn aangegeven waarop gelet moet worden. Bij het signaleren van 1 of meerdere signalen moet de arts worden bezocht. In het artikel “Zicht in zien” zijn de meest voorkomende oogziektes op een rijtje gezet, zoals glaucoom, maculadegeneratie, diabetische retinopathie, zien met 1 oog, staar en hoornvliesproblemen. Lezers krijgen ook info over droge ogen en over de invloed van diabetes op de ogen. Er is tevens een overzicht van personen werkzaam in de oogzorg, zoals de oogarts, optometrist, orthoptist en opticien.


Gerelateerde artikelen