Speelkaarten met illusies en bedrog zorgen voor vreugde

10 maart 2024

In welk land wij ook zijn, een bezoek aan één of meerdere boekhandels hoort altijd bij het dagprogramma. Dankzij een briefje met specifieke vertalingen van de begrippen visuele en optische illusies maken het zoeken een stuk gemakkelijker en vraagt minder tijd. In Praag leverde het bezoek twee doosjes op met elk een set kaarten met heel mooie, interessante en leerzame optische en visuele illusies.

Speelkaarten met illusies en bedrog zorgen voor vreugde

50 optických iluzí

Natuurlijk is het lezen van de Tsjechische teksten op de achterzijde van kaarten met bijbehorende opdrachten, uitleg, vragen, toelichtingen en gegeven oplossingen veelal heel lastig. Toch is de wil of drang om deze schatten toe te voegen aan de collectie sterker dan het gemis aan kennis van de Tsjechische taal. In het algemeen zijn deze kaartboxjes oorspronkelijke uitgaven van moses.

50 optických iluzí, Elke Vogel, Mindok s.r.o, 50 kaarten met illusies en instructieboekje.

Speelkaarten met illusies en bedrog zorgen voor vreugde - 2 Speelkaarten met illusies en bedrog zorgen voor vreugde - 3 Speelkaarten met illusies en bedrog zorgen voor vreugde - 4

Optische Illusionen, Britta Waldmann en Tobias Bungter, moses. Verlag, 2022, 10e druk, 100 kaarten met visuele en optische illusies, ISBN 978-389777-846-7.

Optické Klamy, Edice Dinovky, 56 kaarten met optische illusies.