Toepassingen van kleuren in natuur, techniek en kunst

4 mei 2012

Kleuren accentueren ons dagelijks leven en beïnvloeden onze stemming. Kleur is niet meer weg te denken uit ons leven en onze woon- en werkomgeving. Hoe zou onze wereld zijn zonder kleuren en zijn er recepten voor kleurontwerpen en voor het combineren van kleuren in woningen en werkomgevingen? Maar hoe functioneert onze kleurwaarneming en waarom nemen we rood anders waar dan groen of blauw?

Toepassingen van kleuren in natuur, techniek en kunst

Farben: Natur, Technik, Kunst

Op deze en nog veel meer vragen gaan de auteurs in, in de inmiddels al derde druk van het omvangrijke studie- en referentieboek “Farben”. Maar ook de gevolgen van staar op de kleurwaarneming is besproken door de auteurs.

Het ontstaan van kleuren in de natuur, op natuurkundige wijze of op chemische en synthetische wijze, is uitgebreid behandeld en in beeld gebracht door prachtige kleurrijke voorbeelden. Theorie en praktijk zijn in balans in dit handboek voor architecten, kleurspecialisten, adviseurs, docenten en studenten, schilders en kunstenaars. De materie is op uitstekende wijze toegankelijk gemaakt voor educatieve doeleinden.

Speciale aandacht is er ook voor het natuurkundige principe van licht en kleur. In de uitgebreide bijlage in het boek vinden de gebruikers een overzicht met de belangrijkste historische gebeurtenissen op het gebied van kleur en zien, een uitgebreid verklarend woordenboek, een literatuuroverzicht en trefwoordenregister. Een onmisbaar document voor kleurspecialisten en kleurliefhebbers.

ISBN 978-3-8274-2846-2, “Farben”, Norbert Welsch en Claus Chr. Liebmann, Spektrum Akademischer Verlag, 2012, 433 pagina’s


Gerelateerde artikelen