Vormen van verstoringen tijdens visuele waarneming (1)

10 oktober 2020

In de serie educatieve uitgaven onder de naam “essentials” presenteert de uitgever Springer Verlag een reeks studieboeken over actuele onderwerpen uit de praktijk met een geconcentreerde heldere inhoud. Door deze uitvoering kunnen de publicaties lezers informeren over de laatst verkregen resultaten uit onderzoek en ervaringen in het betreffende onderwerp, thema of vakgebied. De “essentials” informeren snel, ongecompliceerd en begrijpbaar.

Vormen van verstoringen tijdens visuele waarneming (1)

Visuelle Wahrnehmung

De compacte educatieve uitgaven uit deze serie zijn beschikbaar in een gedrukte uitvoering of in een elektronische vorm. De uitgave “Visuele waarneming” brengt een verklaring van basisprincipes van fysiologische grondbeginselen van ons gezichtsvermogen en de verwerking van visueel waargenomen beelden en indrukken. Er is ook een kort overzicht van de ontwikkeling van het visuele systeem bij het kind.

Bovendien laat deze educatieve uitgave lezers kennismaken met de meest voorkomende vormen van visuele waarnemingsstoornissen. Vervolgens wordt een hypothetisch-deductieve klinische redenering gebruikt om een therapeutische diagnose te stellen bij kinderen en adolescenten met visuele waarnemingsstoornissen. Ten slotte biedt deze uitgave voorbeelden van interventiemogelijkheden voor het behandelen van kinderen en adolescenten met verschillende visuele waarnemingsstoornissen.

Vormen van verstoringen tijdens visuele waarneming (1) - 2 Vormen van verstoringen tijdens visuele waarneming (1) - 3 Vormen van verstoringen tijdens visuele waarneming (1) - 4
Afbeeldingen op postzegels dragen sterk bij aan het verrijken van kennis en ervaring over taken van oogheelkundigen, optometristen en opticiens bij postzegelverzamelaars, maar ook bij familieleden, vrienden en kennissen.

Na het lezen van de gegeven leerstof kunnen geïnteresseerden in dit specifieke vakgebied meepraten over het praktische nut van een vroegtijdige uitvoering van een diagnostisch onderzoek bij zelfs een geringe geconstateerde afwijking bij een normale visuele waarneming bij kinderen en zelfs bij volwassenen. De auteur bespreekt specifieke theoretische grondslagen en praktische benaderingen voor een effectieve en compacte kennismaking met een voorkomend probleem bij kinderen en jongeren rondom verstoringen in hun visuele waarnemingen in zeven samenhangende hoofdstukken. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-658-30876-6, “Visuelle Wahrnehmung”, Andreas Leschnik, Springer Verlag, 2020, 50 pagina’s.