Wetenschappers hebben de wereld kunnen veranderen

12 maart 2024

In de serie ‘Geschreven geschiedenis’ is het informatieve boek “Wetenschappers en hun ontdekkingen” verschenen. Met de inhoud van deze publicatie hebben de lezers een boek in handen dat gaat over een aantal van de grote wetenschappers, die in de 19e en 20e eeuw de wereld hebben kunnen veranderen of hebben willen informeren.

Wetenschappers hebben de wereld kunnen veranderen

Wetenschappers en hun ontdekkingen

Veel van deze ontdekkingen hebben een positieve invloed gegeven op de kwaliteit van leven en de gezondheid. Andere ontdekkingen waren nodig om diverse fabricageprocessen te verbeteren. Bij het beschrijven van de resultaten van onderzoek en de gedane ontdekkingen is in ruime mate gebruik gemaakt van oorspronkelijke documenten en is gekeken naar belangrijke gebeurtenissen in het verleden.

De feiten zijn gekozen uit een grote verscheidenheid van bronnen, zoals aantekeningen, dagboeken, gedichten, toespraken, juridische documenten, toespraken en wetten. In de afgelopen twee eeuwen hebben wetenschappers de wereld veranderd met allerlei ontdekkingen, uitvindingen en verbeteringen aan bestaande toepassingen.

Dit boek beschrijft het leven en verrichtingen van een voor dit boek geselecteerde groep wetenschappers, waaronder Marie Curie, Albert Einstein, Michael Faraday, John Dalton, Louis Pasteur, Harry Hess, Alexander Fleming en Charles Darwin. De auteur heeft gekeken naar hun ideeën en wat voor invloed ze op de samenleving hebben gehad. Zij maakt daarbij gebruik van een schat aan illustraties en foto’s.

ISBN 978-90-5495-381-0, “Wetenschappers en hun ontdekkingen”, Christine Hatt, Uitgeverij Ars Scribendi, 2001, 61 pagina’s.


Gerelateerde artikelen